Voor installatie computervloer

Coaten of impregneren?

De luchtstromen in datacentra zorgen snel voor een te droge ondervloer met als gevolg dat (fijn)stof in uw computerruimte zou kunnen komen, dit kan grote gevolgen hebben voor het functioneren van uw hardware. Wij adviseren u daarom, om voor de installatie van uw computervloer de ondervloer te laten behandelen. U kunt uw vloer door ons laten coaten of impregneren.

Een impregnaat is een kleurloze vloeistof met een uitstekende dieptebescherming voor beton en andere cementgebonden vloeren. Het is vervaardigd op basis van olie afstotende siliciumoxiden, en kan direct na het storten worden aangebracht. Bij bestaande vloeren zal de vloer eerst machinaal gereinigd moeten worden. Het impregnaat zal de toplaag van de betonvloer ca. 35% verharden. Uw vloer zal hierna geen stof meer afgeven, ook wordt uw vloer extra slijtvast en reduceert het de indringing van vloeistoffen. Na het aanbrengen kan de vloer direct weer gebruikt worden. Impregneren is goedkoper dan coaten en geeft zeer weinig overlast ten aanzien van uw bedrijfsproces. 

Vloercoatings zijn 2-componenten coatings op basis van epoxyharsen of polyurethanen (PU). Niet alleen zorgt een coating voor een stofvrije vloer. Ook zal uw vloer hiermee, in tegenstelling een geïmpregneerde vloer volledig slijtvast en vloeistofdicht worden. Een coating trekt namelijk niet in het beton maar zorgt voor ondoordringbare laag boven op het beton, coaten wordt daarom ook wel sealen genoemd. Een coating kan vergeleken worden met een verflaag, dat betekent dat als u kiest voor coating, uw vloer optisch zal veranderden. Coatings kunnen echter gewoon op kleur bij ons worden besteld.

Download gratis onze brochure